Quantcast
Channel: Antena Satelor - Antena Satelor - Displaying items by tag: sfatulparintilorro
Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Probioticele - lucruri pe care trebuie să le cunoști. Ești sigur că le consumi pe cele mai bune?

$
0
0
Probioticele - lucruri pe care trebuie să le cunoști. Ești sigur că le consumi pe cele mai bune?

Ideea că bacteriile sunt benefice poate fi dificil de acceptat. Luăm antibiotice pentru a ucide infecțiile bacteriene dăunătoare și folosim săpunuri și loțiuni antibacteriene mai mult decât oricând. Bacteriile "greșite" în locul greșit pot provoca probleme, dar bacteriile potrivite în locul potrivit pot avea beneficii. Aici probioticele își joacă rolul. Probioticele sunt microorganisme vii care pot ajuta la prevenirea și tratarea unor boli. Promovarea unui tract digestiv sanatos și a unui sistem imunitar sănătos sunt beneficiile cele mai bine studiate în acest moment. Acestea sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de bacterii prietenoase, bune sau sănătoase. Probioticele pot fi furnizate prin alimente, băuturi și suplimente alimentare.

Rădăcina cuvântului probiotic provine din cuvântul grecesc pro, adică "promovarea" și "bioticul", adică "viața". Descoperirea probioticelor a apărut la începutul secolului al XX-lea, când Elie Metchnikoff, cunoscut ca "tatăl probioticelor", a observat că locuitorii din mediul rural din Bulgaria au trăit până la vârste foarte înaintate, în ciuda sărăciei extreme și a climatului aspru.

El a susținut că sănătatea ar putea fi îmbunătățită, iar senilitatea a fost întârziată prin manipularea microbiomei intestinale cu bacterii gazdă, găsite în laptele acru.

De atunci, cercetarea a continuat să susțină constatările sale, sugerând chiar și mai multe beneficii.

Microbii sunt organisme mici (bacterii, viruși, paraziți sau ciuperci) - atât de mici încât milioane se pot încadra în ochiul unui ac - care sunt atât de puternice încât un dezechilibru al organismului este legat de numeroase boli. Aceste microorganisme se găsesc în aproape fiecare parte a corpului uman, trăind pe piele, pe nas și în intestin.

Există trilioane de microorganisme în corpul nostru. Ele depășesc numărul celulelor umane cu 10 până la unu, dar datorită dimensiunilor lor mici, acestea reprezintă numai 1% -3% din masa totală a corpului omenesc. (PM)

Probioticele - lucruri pe care trebuie să le cunoști. Ești sigur că le consumi pe cele mai bune?

Probioticele pot fi gasite pretutindeni, de la iaurtul preferat la mutivitamine, insa care sunt cele mai potrivite pentru tine?

Oamenii de stiinta se intreaba inca daca probioticele, bacteriile bune, pot echilibra ecosistemul din sistemul digestiv si lupta impotriva unor boli precum diareea sau raceala. Insa depinde de consumatori ce aleg sa creada sau ce cumpara. Asadar, trebuie sa fii cat mai bine informat pentru a lua cele mai bune decizii.

Studiaza bacteriile

Unele companii au tendinta de a creste numarul de probiotice din produsele lor pentru ca – mai multe inseamna mai bine nu? Nu, neaparat. Oamenii de stiinta nu au ajuns inca la un consens privind cele mai potrivite combinatii de bacterii bune, insa ar trebui sa stii care sunt cele mai potrivite dintre ele.

Atunci cand cumperi probiotice uita-te dupa Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus reuteri, Saccharomyces boulardii ori bifidobacteria. Acestea sunt printre cele mai bune bacterii pentru lupta impotriva infectiilor. De exemplu, in mai multe studii facute in laborator Lactobacillus a obtinut rezultate de vindecare foarte bune impotriva vaginozei bacteriene, o infectie care afecteaza aproape 30% dintre femeile cu varste intre 14 si 49 de ani.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI:

Cea mai mare greșeală pe care o face toată lumea. Află care este aceasta și nu o mai repeta!
Dicționare de vise: Ce înseamnă când visezi fantome
Degetul mic și inelarul te ajută să te descoperi. Află ce spun acestea despre tine!


Viewing all articles
Browse latest Browse all 10

Latest Images

Trending Articles